Billigaste flyg - Allt matnyttigt om det Billigaste Flyget


Det billigaste flyget kan bli mycket dyrt

Billigaste flyget kan bli dyrt

Det finns många som har köpa billiga resor och flygbiljetter hos ett lågprisbolag men senare fått betala stora summor i extra kostnader. Många passagerare har fått sig sin livs chock när de insett att resan som de köpt för någon krona eller någon hundring kommer kosta dem många hundra eller tusen kronor. Här får du lite tips på vilka extra avgifter och kostnader som kan drabba dig som hittat billigaste flyget.

  • Extra flygplatsskatter
  • Höjda flygbränslekostnader
  • Kostnader för att få boardingkort utskrivna på flygplatsen
  • Kostnader för att checka in bagage
  • Avgift för förstort handbagage
  • Kostnader för mat och dryck ombord
  • Inte acceptera Allmänna Reklamationsnämndens råd
  • Inte kunna boka om till andra flygbolag vid försening eller uteblivet flyg
  • Kostnad om du betalar resan med kreditkort

Extra flygplatsskatter

När du köper riktigt billiga biljetter ska du verkligen undersöka att alla skatter och flygplatsavgifter ingår. Vissa flygbolag lägger på dessa kostnader senare för att verkligen vissa hur billiga deras biljetter är och sedan hävda att övriga kostnader betalas separat.

Vissa flygbolag som t.ex. Ryanair kräver också av flygplatserna att sänka eller helt ta bort flygplatsavgiften för att de ska kunna erbjuda billiga flyg och prisvärda flygbiljetter.

Höjda flygbränslekostnader

Lågprisbolag höjer snabbar biljettpriserna, även retroaktivt, om priserna på flygbränslet höjs. Det finns också många andra sätt flygbolagen gör för att minska bränslekostnaden.Kostnader för boardingkort

Extra kostnader för billiga flyg

Det finns några lågprisbolag som tar ut höga eller mycket höga avgifter för att skriva ut boardingkort till passagerare som som haft möjlighet att göra detta hemma eller under resan.

Kostnader för att checka in bagage

Det finns många flygbolag som tar extra för att du ska få checka in bagaget. Hos Ryanair kostare det upp till 1400 kr för att få checka in en väska vilket göra att den billiga flygbiljetten inte blir så billig längre.

Avgift för handbagage

Fler flygbolag har infört eller planerar att införa kostnader för handbagage. Dessutom får man betala stora extraavgifter om handbagaget är för stort.

Gränser för handbagage kan på vissa bolag vara så litet som 10 kg med maximala måtten på 55x40x20 cm. Om bagaget är större eller väger mer kan det bli avvisat eller att du få betala extra avgifter.

Kostnader för mat och dryck ombord

När du köper de billigaste biljetterna på flyg hos lågprisbolagen ingår aldrig mat och dryck utan detta får du köpa ombord. Eftersom man inte får ta med vätskor måste du köpa all dryck ombord och den torra luften gör att mycket vätska behövs. Det kan lätt bli några hundralappar tur och retor för lite mat och dryck om du köper ett billigt flyg.

Inte acceptera Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer

Vissa av lågprisbolagen, framförallt Ryanair är mycket billiga på att följa Allmänna Reklamationsnämndens, ARN, rekommendationer.

Billigt Flyg kan bli Dyrt Flyg

Inte boka om billiga flyg

Om ett lågprisflyg blir instället bokar inte att flygbolag om passagerare till andra flyg och ger inte heller någon form av ersättning till passagerare gällande mat eller boende. Vid ett försenat flyg får du helt enkelt klara dig själv till dessa att ett nytt flyg finns tillgängligt med plats för ert ressällskap och detta kan ta både en eller ett par dagar.